Lukáš Lacko a Čech Hájek získali v Bratislave titul

19.11.2011 Bratislava

Štvorhra - finále:

Jan Hájek, Lukáš Lacko (ČR/SR) - Lukáš Rosol, David Škoch (ČR) 7:5, 7:5 za 69 minút
 
BRATISLAVA 19. novembra (WEBNOVINY) - Slovenský tenista Lukáš Lcko a Čech Jan Hájek získali titul vo štvorhre na 12. medzinárodných otvorených majstrovstvách SR pod názvom ATP Challenger Tour Slovak Open v Bratislave (14. - 20. novembra, dotácia 85 000 eur, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC). V sobotňajšom finále deblovej súťaže zvíťazili nad takisto nenasadenou českou dvojicou Lukáš Rosol, David Škoch za 69 minút 7:5, 7:5. Šampióni si odnášajú spoločný šek na 5250 eur, zdolaným patrí 3100 eur.

Dvadsaťštyriročný piešťanský rodák Lacko predtým v sobotu v Sibamac aréne zvládol semifinále dvojhry proti Kanaďanovi Frankovi Dancevicovi (4:6, 7:5, 6:0). Svojho partnera vo štvorhre Hájka vyradil vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole singla. Čech je manželom Daniely Bedáňovej, víťazky ženskej časti Slovak Open zo sezóny 2000. Škoch prehral v bratislavskom finále štvorhry aj v rokoch 2002 a 2009, zhodne po boku krajana Leoša Friedla.

Lacko s Hájkom v piatkovom semifinále zdolali austrálsko-americký pár Jordan Kerr, Travis Parrott aj cez jeden mečbal. Ak v nedeľu vo finále singlovej súťaže triumfuje Litovčan Ričardas Berankis, oba "pavúky" budú mať víťazov, ktorí odvrátili aspoň jednu bezprostrednú hrozbu prehry. Berankis totiž v singlovom semifinále utiekol Rosolovi hneď zo štyroch mečbalov.

Lacko, až 491. v renkingu štvorhry, naposledy získal deblový titul v septembri 2009 na challengeri vo francúzskom St. Rémy po boku Čecha Jiřího Krkošku. Teraz sa stal druhým domácim hráčom, ktorý na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR triumfoval v debli. O premiéru sa predvlani postaral Igor Zelenay v kooperácii s Nemcom Philippom Marxom.

Staronovo a zatiaľ iba dočasne Matejom Liptákom trénersky vedený Lacko je len druhým tenistom v histórii tohto podujatia, ktorý sa na jednom ročníku prebojoval do finále dvojhry aj štvorhry. V roku 2005 Dominik Hrbatý napokon získal titul "iba" v singli. Na bratislavské finále dvojhry nastúpi Lacko v nedeľu o 14.00 h.
 

Vyberte región